Samen 100 jaar oud

0
1484
Van voor naar achter: Oskar, Mari, Femke, Liesbeth en Sjef.

Oskar (3), Mari (6), Femke (8), Liesbeth (40) en Sjef (43) zijn in 2019 een maand of twee samen 100 jaar oud. Van eind april tot eind juni, om precies te zijn. Er is ook nog het dwerghamstertje Brammetje (0), maar die moet nog jarig worden en mag dus ook meetellen. Het was wel even rekenen om uit te zoeken of ze dit jaar samen 100 jaar oud zouden zijn.

De familie Heijnen en Weusten woont nu anderhalf jaar in de wijk en komen uit een meer dan 100 jaar oud huis uit de Westerhavenstraat. Ze wilden graag in de stad blijven wonen en kwamen uit in De Velden, in de Piet Fransenlaan. Liesbeth heeft niet veel met voetballen en zou Piet Fransen niet herkennen als ze hem tegen zou komen. Ze kan hem ook helemaal niet meer tegenkomen overigens, Piet Fransen is in 2015 overleden. Haar oudste dochter wil graag op voetbal, ze geeft binnenkort een voetbalfeestje bij Indoor Strand Binnenpret. De voetballen zijn daar zo groot dat je er helemaal in kunt. De jongste dochter denkt niet aan voetbal maar aan boksen…

Nog voordat de bouw van De Velden af was hielden de vroegste bewoners al straat-borrels. Daarna ook burendag gedaan terwijl nog niet alles er stond. Ze deden daarnaast een keer Eten in de Buurt: bij de ene buur eet je het voorgerecht, een andere buur verzorgt het hoofdgerecht en bij een derde buur geniet je van het toetje. Gevolgd door een borrel bij een vierde buur. Voor nop. Als je dat regelmatig doet en telkens wisselt waar je eet dan leer je al je buren leuk en snel kennen. Rond september wordt de jaarlijkse BBQ gepland.

Wat haar bevalt aan het Oosterpark is het mooie groen. En de mooie gebouwen, vooral de oude en die uit het Blauwe Dorp. Er ontbrak nog wel een speeltuintje in de buurt voor jonge kinderen terwijl De Velden bijna 100 kinderen onder de zes jaar heeft. Met

flyers en gesprekken is de belangstelling voor een speeltuintje gepolst en over de beste locatie gesteggeld. De gemeente werkte mee aan het plan en eind augustus wordt het geplaatst. Een speeltuintje met huisje en een dubbele glijbaan, voor de allerkleinsten. Op 31 augustus is het speeltuintje door buurtwethouder Carine Bloemhoff feestelijk geopend.

De Velden heeft geen stoepen en wel veel kinderen. Dat maakt het onveilig met al die auto’s en bestelbusjes. Dat gaf al een paar keer bijna ongelukken. Het is jammer, maar na overleg met de Bewonersorganisatie en een enquête in de buurt gaat er betaald parkeren komen. Dan komen er minder gastparkeerders en gaat de verkeersveiligheid en vooral speelveiligheid enorm omhoog. Liesbeth vindt zingen leuk en zong mee met het Oosterparklied ter gelegenheid van het onthullen van het kunstwerk onlangs. Het kunstwerk vindt ze mooi en het is jammer dat er al snel bekladding op de achterkant kwam.

Haar wens: ze is zelf geen Oosterparker maar hoopt dat mensen die nieuw zijn een mooie bijdrage kunnen leveren aan de wijk. En dat het een gezellige volkswijk mag blijven, met respect van en voor de echte Oosterparkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in