Een opmerkelijke muurschildering onthuld

0
733
Groep 7 en 8 van de Kleine Wereld geven een dansoptreden voor de nieuwe muurschildering.

Iedereen in de wijk kent wel het terrein van de Buurt- en Speeltuinvereniging FEO aan de Gorechtkade. Via een onderdoorgang komt de bezoeker op een groot, door huizen omsloten veld, met allerlei spel- en sportvoorzieningen waar kinderen van alle leeftijden naar hartenlust hun gang kunnen gaan.

De betonnen scheidingswand aan de overzijde heeft creatieve geesten in de loop der jaren geïnspireerd tot het maken van afbeeldingen, waarvan sommigen best geslaagd zijn, maar anderen wat minder gelukkig qua onderwerp en uitvoering. Een nogal aanstootgevende voorstelling, met bijpassende scheldwoorden, was een aantal buurtbewoners al een tijdlang een doorn in het oog. Daar is inmiddels wat aan gedaan. De Stichting Move, die als doelstelling heeft studenten te koppelen aan schoolkinderen, om samen door middel van een project een bepaalde wijk in de stad op te knappen, heeft hiertoe het initiatief genomen.

Studenten van de PABO van de Hanzehogeschool gingen in overleg met leerlingen van de Christelijke Basisschool De Kleine Wereld. Wat kon er in de plaats komen van de decoratie die de wand nu sierde? De kinderen hebben tekeningen gemaakt waarin ze mogelijke onderwerpen naar voren brachten. De Groningse kunstenaar Michel Velt heeft op basis van deze ideeën een nieuwe muurschildering gerealiseerd die maar liefst veertien meter breed is. Geflankeerd door een enorme poezenkop aan de ene kant en een even grote hondenkop aan de andere kant, heeft hij een tropisch eiland geschilderd, met een paar palmbomen, een waterval en een pandabeertje. In de lucht houden een regenboog, een roze poezenkop en een vrolijk stralende zon elkaar gezelschap.

Op 26 juni is het nieuwe kunstwerk door leerlingen van De Kleine Wereld onthuld. Ze deden dit door een groot zeil dat voor de muurschildering hing, weg te trekken. Daarna verzorgden leerlingen uit groep 7 en 8 een dansoptreden dat een extra feestelijk tintje gaf aan het evenement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in