100 jaar Oosterparkwijk vieren

0
692
De Oosterparkwijk van boven, zoals te zien vanuit de Tasmantoren.

Het Damsterdiep bestaat natuurlijk al langer en ook het Treslinghuis is van vlak na 1900 (niet meer te zien op deze foto). In 1919 werden de eerste huizen gebouwd en met huizen bouwen is men 100 jaar later nog steeds bezig in de Oosterparkwijk. Alle industrie is nu wel weg, het is een woonwijk geworden.

Dit jaar bestaat de Oosterparkwijk 100 jaar en ter gelegenheid daarvan geeft de Wijkkrant Oosterpark een extra dik nummer uit.

Er is al het nodige gebeurd in 2019 om die 100 jaar Oosterpark te vieren en in de komende maanden komt er nog van alles langs. In deze krant vindt u artikelen over wat er al achter de rug is en informatie over wat er nog komen gaat.

In vorige edities van de wijkkrant vroegen we u of u iets met het getal 100 heeft. Een aantal van uw verhalen vindt u terug in deze wijkkrant. Zo hebben we een gezin waarvan de gezinsleden samen opgeteld 100 jaar zijn geworden en hebben we een bewoonster gesproken die zelfs in haar eentje die 100 jaar haalt. Ook spraken we de bewoners van een huis dat 100 jaar geleden gebouwd is.

U heeft ongetwijfeld de historische foto’s gezien, die verspreid door de hele wijk staan. We vertellen u over de totstandkoming en nemen u mee op een nostalgische wandeling door de Oosterparkwijk.

Ook 100 jaar geworden is het boek ‘Herfsttij der Middeleeuwen’ van de beroemde cultuurhistoricus Johan Huizinga. Dit boek wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van de Nederlandse historiografie. Het boek blijkt een bijzondere verbinding met de Oosterparkwijk te hebben.

In deze krant vindt u uiteraard niet alleen nieuws over 100 jaar Oosterparkwijk, want er gebeuren ook nog andere dingen in de wijk.

Foto(s): Oosterparkwijk van boven | Richard Brouwer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in