Groentje: Herfst in de Oosterparkwijk

Petra Beekhuizen Khan

Herfst in de Oosterparkwijk. Onze groene wijk tijdelijk omgetoverd in een kleurrijk palet. De esdoorns waren prachtig rood en hier en daar was een boom veranderd in stralend geel.

De tamme kastanjes vonden gretig aftrek. Regelmatig zag ik mensen, onder wie ook ouders met kinderen, onder de bomen rapen. Kinderen die werden onderwezen hoe de vrucht te ontdoen van hun stekelige bolster. De tamme kastanje voldoet aan het beeld ‘ruwe bolster, blanke pit’. Alhoewel blank… kastanjes zijn vooral zo mooi vanwege hun prachtige, roodbruine kleur. Met name de wilde, paardenkastanje waar je zo lekker mee kan knutselen. Elke noot een kunstwerk op zich.

Hier en daar hebben we groenblijvende planten in ons park, maar de meesten, zo ook de bomen, hebben tegen de tijd dat het winter wordt al hun blad verloren. Er zijn mensen die er niet tegen kunnen. Het valt ze zwaar. De dagen die gestaag korter worden, kouder, donkerder en al die regen.

Gelukkig regent het de laatste tijd ook weer initiatieven. Een campagne van de Coöperatieve Wijkraad nodigt bewoners uit leuke ideeën voor de wijk naar buiten te brengen. Elke bewoner van de Oosterparkwijk krijgt een fictief bedrag van 25.000 euro (wat overigens wel echt beschikbaar zal worden gesteld) met een eveneens fictief boodschappenmandje. Dit ‘mandje’ mag gevuld worden met ideeën die je leuk vindt. Voor elk idee staat een bedrag.

Ik hoop dat er heel veel mensen gaan stemmen voor heel veel mooie, inspirerende ideeën!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in