Nieuwe woontoren voor bijna 300 studenten aan de Vrydemalaan

Nijestee bouwt een nieuwe woontoren in Groningen met daarin plek voor 270 studentenwoningen. De SSH verhuurt na oplevering de woonruimten aan studenten van de Rijksuniversiteit. In juni 2021 starten we met de bouwwerkzaamheden. De eerste studenten krijgen naar verwachting in september 2023 de sleutel van hun nieuwe stek.

Nieuwe bewoners

De nieuwe woontoren komt aan de Vrydemalaan, vlakbij het Stadsstrand. De SSH werkt voor dit project samen met de RUG. De woonruimte komt beschikbaar voor studenten van het University College Groningen (RUG) die het Liberal Arts and Sciences-programma volgen op de Healthy Ageing Campus. De eerstejaars studenten vormen samen een internationale community, die gericht is op persoonlijke groei, inclusie en respect voor anderen. “In ons interdisciplinaire programma waar studenten leren om over de grenzen van disciplines heen te kijken, werken studenten veel samen in projecten”, vertelt Hanny Elzinga, dean van het University College Groningen. “Het ontwerp van de toren biedt alle mogelijkheden om samen te leren, samen te werken en samen te leven. Want leren gebeurt niet alleen in het leslokaal.”

Samen wonen

KENK-architecten ontwierp de woontoren, die is opgedeeld in clusters met elk een gemeenschappelijke keuken. Er komen daarnaast veel gezamenlijke voorzieningen, zoals een fietsenstalling, wasserette, studieruimten, een dakterras en een horecagelegenheid. Op die manier kunnen de bewoners op verschillende manieren samenkomen. Directeur-bestuurder Rob Donninger van de SSH: ‘’Met deze woontoren gaan wij samen met Nijestee bijdragen aan passende en betaalbare huisvesting van alle studenten in Groningen. Dit soort aanbod past uitstekend bij de ontwikkelingen in het hoger onderwijs, dit is goed voor de stad.’’

Onderdeel van een bredere ontwikkeling

Projectontwikkelaar Koop-mans bouwt de woontoren met 19 verdiepingen voor Nijestee, deze wordt aangesloten op WarmteStad. De toren is één van de eerste zichtbare ontwikkelingen van de Healthy Ageing Campus, in samenwerking met de Gemeente Groningen. Algemeen directeur/bestuurder van Nijestee, Pieter Bregman, is blij met de samenwerking: “Met de komst van deze toren dragen we bij aan een gemengde wijk die bestaat uit een mix van sociale huur-, vrije sector- en koopwoningen. We bouwen de woontoren op een prachtige plek in de stad, we hopen dat de nieuwe bewoners hier met plezier mogen wonen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in