Nieuwe naam: ‘De Oude School’

0
680
Frans en Pien

Sinds een maand of drie is het WIJ-team Oosterpark ondergebracht in de voormalige Simon van Hasseltschool aan de Heester-poort. Veel wijkbewoners hebben het fraaie pand al van binnen gezien. De dag van de opening, die tegelijk een open dag was, trok zo’n 1500 bezoekers. Wat nog ontbrak, was een mooie naam voor het gebouw. Er werd een prijsvraag uitgeschreven die een scala aan suggesties opleverde. Voor de jury was het niet eenvoudig hieruit een keuze te maken, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Op de nieuwjaarsreceptie van het WIJ-team, op 14 januari, maakte wethouder Roeland van der Schaaf de uitslag bekend. Gekozen is voor: ’De Oude School’. Pien Scholtmeijer, die de winnende naam heeft ingezonden, legde een paar dagen later uit hoe ze op het idee is gekomen.

“Een jaar of twee geleden ben ik naar de Oosterparkwijk verhuisd. Wanneer ik iemand moest uitleggen waar ik nu woonde, zei ik dat je bij de oude school aan de Zaagmuldersweg af moest slaan. En gek – bijna altijd wist de ander direct waar ik het over had. Er gingen allerlei belletjes rinkelen. Veel mensen hadden een binding met die school. Een aantal had er zelf op gezeten. Ik vond de naam ook mooi passen bij ‘Het Oude Politiebureau’, het stadsrestaurant, verderop in de straat. Binnen tien minuten was ik eruit. ‘De Oude School’- dat was mijn voorstel. En ik vind het leuk dat hiervoor nu ook is gekozen.”

Pien heeft met haar suggestie een dinerbon voor twee personen gewonnen, te besteden in ‘Het Oude Politiebureau’. Omdat ze op het moment van de bekendmaking door verplichtingen elders zelf niet aanwezig kon zijn, was de wethouder niet in staat haar de prijs te overhandigen. Frans Geubel had de eer dit later die avond namens hem alsnog te doen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in