Eindelijk: Barbershop De Buurman

0
1128

Vast wel eens gezien in een Amerikaanse film: een kapperswinkel waar mannen vooral het leven bespreken en daarnaastook geschoren en geknipt worden. Ze zijn er meer voor het gesprek dan voor het haar. Nou, zo’n kapperszaak is er nu ook in de Oosterparkwijk: Barbershop De Buurman aan de Hortensialaan 3. Ahmed Abbas is er in juli begonnen, heeft grotendeels zelf de ruimte verbouwd en ingericht als authentieke barbershop. Precies de goede bruine tint, leuke foto’s, mooie spiegels.

Het is een kapperszaak alleen voor mannen: je krijgt koffie aangeboden als je binnenloopt. Er is een ruime bank om te zitten zodat je kunt praten over van alles als je nog niet aan de beurt bent of om weer te gaan zitten als je klaar bent. Drie fraaie zwarte kapstoelen staan klaar voor klanten. Ahmed heeft het vak geleerd van Amoeri, die in het centrum een salon voor mannen heeft. Plus, ze hebben daar allerlei haarproducten, die ook te krijgen zijn in de Barbershop De Buurman.

Om het een keer mee te maken liet ik de baard in de kerstvakantie groeien om daarmee de kapper te kunnen vragen: “Maak hier wat moois van!”. Er volgt koffie of in mijn geval een watertje en een uitgebreid gesprek over de baard die ik had en degene die ik wil. Mogelijkheden te over: het kan dun, langer, deels weggeschoren en weet ik wat nog meer. De kleur baardhaar maakt uit, die van mij zijn inmiddels vooral wit, maar niet overal. Ook dat komt langs in het gesprek over het ontwerp.

In de eerste zitting doen we knippen en baard op lengte zetten. Dat knippen ken ik wel van andere kappers natuurlijk, maar de aandacht voor de baard is bijzonder. De haren voor, op, in en achter de oren moeten er ook aan geloven. Als het Ahmed zo uitkomt draait hij jou met de stoel een stuk rond om het licht dat door het raam valt te gebruiken om beter te zien wat hij aan het doen is. Rond de mondhoeken wordt wat extra weggehaald. “Anders heb je daar last van bij het eten”, zegt Ahmed.

Ik blijk de wangen wat te weinig te hebben laten doorgroeien en we spreken een week later af om dan de aangroei te gebruiken om het model precies goed te krijgen. Dan komt naast de tondeuse het scheermes eraan te pas. Nat scheren natuurlijk en de stoel gaat achterover. Ahmed trekt de huid strak en scheert de vorm in de baard. Is daar zeker drie keer draaien met de stoel mee bezig, totdat hij het goed vindt zitten. Dan baardolie op de baard, “Zodat de haartjes mooi recht blijven staan.”. Als je wilt kan er nog aftershave op.

Onderwijl praten we over de wereld, Nederland, de Oosterparkwijk, de klanten die hij uit de hele stad krijgt, waar hij zelf vandaan komt en meer.

Mannen, er is een kapper speciaal voor jou en die vind je in Barbershop De Buurman. Bel 0687105987 of stuur een sms’je voor een afspraak. Dat kan elke middag van week. De baard trimmen is nu 5€, met knippen erbij samen 20€ (actieprijzen).

Meer informatie
www.barbershopdebuurman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in