René geeft maandopbrengst Riepe aan Ronald McDonald Huis

0
622
René en manager Jolanda Kamphuis van het Ronald McDonald huis Groningen

Iedereen kent René, de vaste Riepe-verkoper van de Jumbo. Hij staat er inmiddels al drie en een half jaar. Daarom bedacht René deze zomer, terwijl hij God bedankte dat hij Riepes mocht verkopen: “de oktoberopbrengst gaat naar een goed doel. Ik heb een aantal dagen getwijfeld over welk goed doel het moest worden. En toen moest ik naar het UMCG, en zag er de tegels die naar het Ronald McDonald huis wijzen en dacht toen: dat wordt het.”

“Ik heb in de maand oktober heel leuke reacties van mensen gekregen. “Geweldig dat je dit doet” werd tegen me gezegd. Ik vertrouw op de Heer, en heb naast het verkopen van meer Riepes dan gewoonlijk ook giften van mensen gekregen. En zo heb ik een aardige som bij elkaar gekregen. Ook in mijn kerk wisten ze van mijn actie en werd me af en toe wat gegeven.”

René heeft gelezen dat de belastingdienst zich met de omzet van de straatkrant-verkopers wil gaan bemoeien, vandaar dat hij niet wil dat het bedrag genoemd wordt. Hij verkoopt én per maand minder Riepes én werft dan niet voor een goed doel.

Een heel mooie actie.

Foto(s): Rene geeft | Frans Geubel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in