Oosterparkwijk heeft haar eigen bier: OPA

0
1298

Er zijn zo’n 650 bierbrouwerijen in Nederland, 23 daarvan in Groningen en eentje zit er in de Oosterparkwijk: Brouwerij De Goede Verwachting.

Arnout Bruining en Theo de Vries richtten een paar jaar geleden de Brouwerij De Goede Verwachting op. Het is eigenlijk een soort uit de hand gelopen hobby: ze begonnen met een toestel voor 25 liter en daarmee kun je lekker knutselen met het recept. Totdat ze een erg lekkere variant in elkaar gezet hadden en wat groter gingen brouwen. De eerste keer 400 liter bij een brouwerij in Drachten, dat was in zes dagen uitverkocht. Nu zitten ze bij Baxbier aan de Friesestraatweg en maken zo’n 4000 liter bier per jaar.

Theo de Vries en Arnout Bruining startten de Brouwerij de Goede Verwachting en vertellen over hun OPA bier in het Oude Politiebureau.

Dat gaat in twee keer, want anders is de schuur niet groot genoeg om alle flesjes in op te bergen. Per keer moet er dan zo’n 500 kilo Engels mout, een 40 kilo hop, gist en nog wat – geheime – ingrediënten heen, om 2.000 liter Pale Ale te maken.

Het bier OPA, de Oosterparker Pale Ale, is een licht gekleurd, wat mistig biertje van 7% met een unieke smaak. Het is wat kruidig hoppig met een mooie bittere afdronk. Ze halen mooie cijfers bij de app UnTappd, waar ruim 300 proevers de OPA een 3,4 geven, wat aangeeft dat ze helemaal op de goede weg zitten.

Het bier is te krijgen in het Oude Politiebureau en op verzoek leveren Arnout en Theo doosjes (met 24 flesjes) ook af bij een gelegenheid, feest of zomaar. Een doosje past makkelijk achterop de fiets en zo ontmoet je als klant de brouwer ook eens een keer. De biertjes zijn populair op bruiloften want ze voorzagen al drie pasgetrouwde stellen met hun gasten van hun speciale OPA bier.

Eric Snelleman van het bedrijf Rode Egel producties ontwierp het etiket en deed dat in één keer goed. Er komt komend jaar nog een biertje aan: een Porter een donker bier in Engelse stijl. Vol van smaak, 6 tot 7% alcohol. Het recept is klaar en gaat de Oosterporter heten. Wordt vast ook lekker.

Voor meer informatie kijk op www.bdgv.nl. Voor bestellingen stuur een mail naar info@bdgv.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer jouw commentaar in
Voer jouw naam in